Truca al 938 787 638 | [email protected] | Carrer Mossèn Serapi Ferrer, 50, Manresa

BLEFAROPLASTIA

Les parpelles són una part fonamental de l’expressió facial i centren gran part de la nostra atenció durant la interacció social. Les col·loquialment denominades ‘bosses’ que apareixen amb l’edat, ens donen un aspecte d’envelliment prematur o de poc descansats que avui dia pot millorar-se enormement de forma segura. La cirurgia cosmètica palpebral té un efecte rejovenidor molt natural sense provocar canvis dràstics en la seva imatge i sense cicatrius visibles. A diferència d’altres cirurgies cosmètiques com el lifting facial, aquestes són menys invasives, més econòmiques i tenen postoperatoris més curts i agradables. Per això, s’ha convertit en una de les cirurgies cosmètiques més populars a tot el món.

Per què un cirurgià oculoplàstic?

La complexa anatomia palpebral i la seva relació amb una adequada salut ocular fa fonamental que sigui un oftalmòleg especialitzat en cirurgia oculoplàstica qui realitzi aquestes intervencions. La familiaritat amb el globus ocular i les seves estructures annexes és fonamental per poder realitzar aquestes cirurgies de forma correcta i sobretot segura.

Blefaroplastia, en què consisteix?

La blefaroplastia es refereix a la cirurgia cosmètica de les parpelles. A nivell de les parpelles superiors consisteix a eliminar l’excés de pell i en ocasions de teixit gras. La cicatriu en aquesta intervenció és invisible ja que queda oculta en el plec natural de la parpella superior. A nivell de les parpelles inferiors, la blefaroplastia busca l’eliminació de les bosses grasses. Això pot realitzar-se ressecant l’excés de greix o bé redistribuint el teixit gras. En aquest cas, la cirurgia es realitza per via transconjuntival, la qual cosa significa que no hi ha incisió a la pell ni cicatriu visible. En ocasions, és necessari tractar la pell de les parpelles inferiors. Això pot realitzar-se quirúrgicament, amb làser de CO2 o mitjançant un peeling químic.

Intervenció i postoperatori

Tant la blafaroplastia superior com la inferior es realitzen amb anestèsia local i poden realitzar-se alhora. Aquesta cirurgia no requereix ingrés. En casos seleccionats i per motius mèdics pot realitzar-se amb anestèsia general.

Després de la intervenció, els ulls estaran destapats. És normal trobar inflor i, en ocasions, petits hematomes després de la intervenció, sobretot durant la primera setmana. És important evitar esforços físics durant una setmana i aplicar fred local diverses vegades al dia durant els tres primers dies. Si s’han utilitzat punts de sutura, es retiren entre 4 i 7 dies després de la intervenció.