LÀSER IPL 

“El tractament revolucionari per a la disfunció de les glàndules de Meibom i ull sec”

En què consisteix?

És un tractament que emet una llum pulsada i que aconsegueix millorar la capil.laritat de les glàndules de Meibom. Redueix la inflamació i facilita la sortida de material greixós anòmal de l’interior de les glàndules. A més, té efecte antimicrobià i antiparasitari que ajuda a estabilitzar la flora conjuntival i palpebral aconseguint una millor qualitat de la llàgrima.
Aquest tractament no és invasiu, no causa dolor i és totalment innocu pel globus ocular, per tant es considera un tractament innovador i segur.

Com es realitza el tractament?

1. El tractament dura entre 5 i 10 minuts.
2. El pacient està còmodament estirat a un camilla de tractament. Es col.loquen unes proteccions oculars metàl.liques opaques als raigs de llum que s’emeten. També s’aplica un hidrogel específic a la regió del pòmul i a la zona temporal.
3. Es realitzen una sèrie de 3 flash en total, començant a la zona periocular inferior del cantus intern fins al cantus extern dels dos ulls.
4. L’estimulació indueix una regressió cap a l’activitat normal de les glàndules de Meibom, amb una milloria ràpida dels símptomes del pacient a les hores posteriors al tractament.
5. L’eficàcia del tractament depèn de l’aplicació d’un protocol específic, realitzant un total de 3 sessions (dia 0, dia 15 i dia 45).

Quins són els beneficis del tractament?

És un tractament senzill, còmode i no causa dolor, però el gran benefici és la milloria de la qualitat de la llàgrima, millorant la lubricació de la superfície ocular al disminuir l’evaporació de la pel.lícula lacrimal.
Actualment el làser IPL és el tractament més innovador per tractar l’ull sec, ja que és l’únic que millora la funció de les glàndules de Meibom a llarg plaç.

“L’ull sec és el principal motiu de consulta a l’oftalmòleg, la seva incidència augmenta amb l’edat i afecta a 3 de cada 10 persones”