LIFTING DE CELLES

És freqüent que pacients que consulten per cirurgia cosmètica de parpelles superiors presentin també una caiguda (o ptosis) de la celles. Aquest tipus de ptosis sol ser més destacada en la part externa de les celles, ja que a aquest nivell tenen menys suport muscular. Les celles caigudes fan que hi hagi un excés de pell encara més gran sobre les parpelles superiors. Els pacients solen atribuir aquest excés de pell només a les parpelles, però en elevar la cella a una posició més natural aquest aparent excés de pell desapareix.

Per què té lloc la caiguda de les celles?

La caiguda de les celles sol aparèixer a partir dels 40 – 50 anys i es deu al debilitament dels lligaments suspensors de les mateixes. Per contrarestar aquesta caiguda, molts pacients realitzen una contracció involuntària del múscul frontal del front, que eleva les celles. Això dóna lloc a l’aparició de les arrugues horitzontals del front.

Intervenció i post-operatori

El lifting de celles endoscòpic o lifting frontal es realitza de forma ambulatòria amb anestèsia local i sedació. Consisteix a fer 4 o 5 petits talls en el cuir cabellut a través dels quals, amb ajuda d’una càmera (endoscopi), s’alliberen els teixits de sustentació del front i de les celles. Una vegada s’han alliberat tots aquests lligaments, les celles i el front poden ‘recol·locar-se’ al nivell desitjat. Això s’aconsegueix mitjançant uns petits implants fixadors que es dissolen en un termini de 3 a 6 mesos i no són visibles. Aquesta cirurgia aconsegueix retornar les celles a una posició més natural i juvenil, alhora que millora molt significativament les arrugues del front i de l’entrecella. En realitzar-se per petites incisions en el cuir cabellut, no hi ha cicatriu visible. En moltes ocasions la realitzem conjuntament amb una blefaroplastia.

Després de la intervenció els ulls estaran destapats i el pacient portarà un embenat al voltant del front que ell mateix retirarà l’endemà. És normal trobar inflor i en ocasions petits hematomes després de la intervenció, sobretot durant la primera setmana. És important evitar esforços físics durant una setmana i aplicar fred local diverses vegades al dia durant els tres primers dies.