Truca al 938 787 638 | [email protected] | Carrer Mossèn Serapi Ferrer, 50, Manresa

PRESBÍCIA

Què és la Presbícia?

La presbícia o vista cansada és la disminució progressiva de la visió d’aprop que es presenta de forma natural en tota la població a partir dels 40 o 45 anys i està present en el 100% de les persones majors de 50 anys. Es produeix com a conseqüència de la pèrdua d’elasticitat del cristal·lí i de la pèrdua de potència del múscul ciliar, per la qual cosa l’ull veu reduïda la seva capacitat d’acomodació o d’enfocar objectes propers.

Comencem a notar que tenim dificultat per llegir i cada vegada allunyem més els objectes per poder-los veure nítidament, fins que arriba un moment en el que no podem veure’ls d’aprop, impedint-nos, a més de llegir, veure i fer coses de la vida diària, com mirar l’hora del rellotge de polsera o els números del telèfon mòbil.

Actualement, les persones que sofreixen presbícia estan, en general, en un període molt actiu de la seva vida, tant intel.lectualment com professional, i haver de dependre de les seves ulleres per a la major part de les activitats resulta sovint molt incòmode.

Com es corregeix la Presbícia?

A més de corregir la presbícia amb l’ús d’ulleres, és possible corregir la vista cansada amb diferents tècniques quirúrgiques. La cirurgia de la presbícia s’ha d’indicar individualment per a cada persona, segons els seus requeriments professionals i els seus quefers habituals. Podent, en la majoria de casos, fer-nos independents de les ulleres.

Tècniques com l’implant de lents multifocals, la monovisió o fins i tot la correcció amb làser excimer són les més utilitzades en l’actualitat per a la correcció de la presbícia.