ELS NOSTRES PROFESSIONALS

DR. BADAL LAFULLA

El Dr. Badal Lafulla (Col. 40547) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (U.A.B.) i posteriorment obtingué una plaça MIR de resident d’Oftalmologia a l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona. Durant la seva residència va col.laborar en nombrosos estudis clínics multicèntrics, en la publicació d’articles en revistes amb alt factor d’impacte i va superar les proves acreditades per l’”International Council of Ophthalmology”.
El Dr.Badal es va interessar en la subespecialitat de retina i vitri, i actualment ha col.laborat en la realització de capítols de llibres d’aquesta subespecialitat, així com en l’avaluació d’articles en revistes científiques i projectes d’investigació. Destaca també la seva participació com a ponent en congressos nacionals i internacionals. La seva formació en el camp de la retina mèdica i quirúrgica va continuar a Suïssa en l’ “European School for Advanced Studies in Ophthalmology” l’any 2010 i amb l’estada al “Ocular Oncology Service at Wills Eye Hospital” a Philadelphia l’any 2011. Va assolir el títol de doctor en Medicina i Cirurgia defensant la seva tesi doctoral l’any 2016, obtinguent la màxima puntuació CUM LAUDE. En l’actualitat és membre actiu de la Societat Catalana d’Oftalmologia, de la “Sociedad Española de Retina y Vítreo” i de la “American Academy of Ophthalmology”.

DRA. CARVALHO

La Dra. Amélia de Carvalho (Col. 47089) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma
de Barcelona (UAB) i posteriorment va obtenir a una plaça MIR com a metge resident d´Oftalmologia al
Consorci Sanitari de Terrassa. Durant la seva formació com especialista en oftalmologia va col.laborar en
estudis multicèntrics i en la publicació d´artícles. Va superar les proves acreditades per l’ICO (International
Council of Ophthalmology) – Basic Science, Optics and Refraction i Clinical Science.  Des de l’any 2015 la
Dra. De Carvalho es va subespecialitzar en Oculoplastia. És autora i coautora de vàries publicacions, i va
participar en diversos cursos i congressos d’oftalmologia nacionals i internacionals. Actualment és
membre actiu de la “Societat Catalana d´Oftalmologia”.

DRA. MARTÍN GÓMEZ

La Dra. Martín Gómez (Col. 40860) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i posteriorment va obtenir a una plaça MIR com a metge resident d´Oftalmologia a l´Hospital Vall d´Hebrón de Barcelona. Durant la seva formació com especialista en oftalmologia va col.laborar activament en alguns estudis multicèntrics, en la publicació d´artícles i en la realització de cursos de doctorat com a docent, a més de superar les proves acreditades per l’”International Council of Ophthalmology”. Des de l’any 2010 la Dra. Martín es va subespecialitzar en la patologia de la còrnia i superfície ocular, així com en el camp de la cirurgia refractiva i presbícia. La seva formació en el camp del transplantament de còrnia va continuar en el NIIOS Melles Cornea Clinic de Rotterdam l’any 2014. Es autora i coautora de vàries publicacions nacionals i internacionals. Destaca també la seva participació com a ponent en congressos nacionals. En la actualitat és membre actiu de la “Societat Catalana d´Oftalmologia”, el “Grupo Español de Superficie Ocular y Córnea” i de la “American Academy of Ophthamology”

DR. SUÁREZ JÁUREGUI

El Dr. Suárez Jáuregui (Col. 41.073) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i posteriorment va accedir a una plaça MIR com a resident d’Oftalmologia a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Durant la seva formació ha superat els exàmens corresponents al “International Council of Ophthalmology” en les seves tres fases, Basic Science, Optics and Refraction i Clinical Science. Va aconseguir la suficiència investigadora, va ser membre del comitè científic de les jornades nacionals de residents durant tres anys i va participar en el 4t Curs Europeu de Glaucoma per a residents d’oftalmologia a Suïssa, entre altres activitats formatives. La seva dedicació pel glaucoma es tradueix en l’assistència i presentació de treballs científics en nombrosos cursos i congressos nacionals i internacionals, així com en la participació activa en estudis d’investigació relacionats amb el glaucoma a nivell mundial, estant acreditat pel programa Foundations of Clinical Research. Ha participat com a ponent en els cursos de doctorat de glaucoma de la Universitat Autònoma de Barcelona i és membre actiu de la Societat Catalana d’Oftalmologia i de la Societat Espanyola de Glaucoma.

DRA. CRISTINA PONT VIVES

La Dra. Pont Vives (Col. 2504863) es va graduar en Medicina a la Universitat de Lleida (UdL) i posteriorment va obtenir una plaça MIR com a metge resident d’Oftalmologia a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Durant la seva formació com especialista en oftalmologia va realitzar el curs monogràfic d’Oftalmologia de l’Instituto Ramón Castoviejo de Madrid. Va cursar un Màster en Medicina Estètica i antienvelliment. Està subespecialitzada en retina mèdica i en cirurgia de cataractes. És autora i coautora de vàries publicacions internacionals, i ha participat en diversos cursos i congressos d’oftalmologia. Actualment és metge adjunt al Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf.

ÒPTICA I OPTOMETRISTA MERCÈ MIRÓ SANTASUSANA

L’Òptica i optometrista Mercè Miró Santasusana (Col. 23.188) es va graduar a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Posteriorment va realitzar un Màster en Atenció Optomètrica al Pacient amb Patologia Ocular a la Universitat de València (UV). Durant la seva trajectòria ha compaginat sempre el treball amb la formació continuada realitzant diversos cursos d’especialització en Teràpia visual per tal de diagnosticar i tractar trastorns binoculars, acomodatius, ambliopies, i problemes en el procés d’aprenentatge i lecto-escriptura, és membre associat de l’Associació Catalana d’Optometristes i Teràpia Visual. Ha col·laborat i col·labora en diversos cribatges a nens d’educació infantiI i primària a diferents escoles. També ha realitzat diversos cursos d’especialització en Adaptació Avançada de Lents de Contacte i Còrnia Irregular.

ÒPTICA I OPTOMETRISTA SÍLVIA GENESCÀ PUJOLS

L’Òptica i optometrista Sílvia Genescà Pujols (Col. 26391) es va graduar a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Durant la seva trajectòria ha compaginat sempre el treball amb la formació continuada, s’ha format en contactologia avançada i adaptació de lents Orto-K. Actualment està finalitzant el Màster Universitari en Optometria i Ciències de la Visió. Ha col·laborat en diversos cribratges visuals a nens d’educació primària a diferents escoles.