Truca al 938 787 638 | [email protected] | Carrer Mossèn Serapi Ferrer, 50, Manresa

ELS NOSTRES PROFESSIONALS

DR. BADAL LAFULLA

El Dr. Badal Lafulla (Col. 40547) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (U.A.B.) i posteriorment obtingué una plaça MIR de resident d’Oftalmologia a l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona. Durant la seva residència va col.laborar en nombrosos estudis clínics multicèntrics, en la publicació d’articles en revistes amb alt factor d’impacte i va superar les proves acreditades per l’”International Council of Ophthalmology”. El Dr.Badal es va interessar en la subespecialitat de retina i vitri, i actualment ha col.laborat en la realització de capítols de llibres d’aquesta subespecialitat, així com en l’avaluació d’articles en revistes científiques i projectes d’investigació. Destaca també la seva participació com a ponent en congressos nacionals i internacionals. La seva formació en el camp de la retina mèdica i quirúrgica va continuar a Suïssa en l’ “European School for Advanced Studies in Ophthalmology” l’any 2010 i amb l’estada al “Ocular Oncology Service at Wills Eye Hospital” a Philadelphia l’any 2011. Va assolir el títol de doctor en Medicina i Cirurgia defensant la seva tesi doctoral l’any 2016, obtinguent la màxima puntuació CUM LAUDE. En l’actualitat és membre actiu de la Societat Catalana d’Oftalmologia, de la “Sociedad Española de Retina y Vítreo” i de la “American Academy of Ophthalmology”.

DRA. MARTÍN GÓMEZ

La Dra. Martín Gómez (Col. 40860) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i posteriorment va obtenir a una plaça MIR com a metge resident d´Oftalmologia a l´Hospital Vall d´Hebrón de Barcelona. Durant la seva formació com especialista en oftalmologia va col.laborar activament en alguns estudis multicèntrics, en la publicació d´artícles i en la realització de cursos de doctorat com a docent, a més de superar les proves acreditades per l’”International Council of Ophthalmology”. Des de l’any 2010 la Dra. Martín es va subespecialitzar en la patologia de la còrnia i superfície ocular, així com en el camp de la cirurgia refractiva i presbícia. La seva formació en el camp del transplantament de còrnia va continuar en el NIIOS Melles Cornea Clinic de Rotterdam l’any 2014. Es autora i coautora de vàries publicacions nacionals i internacionals. Destaca també la seva participació com a ponent en congressos nacionals. En la actualitat és membre actiu de la “Societat Catalana d´Oftalmologia”, el “Grupo Español de Superficie Ocular y Córnea” i de la “American Academy of Ophthamology”

DR. NIETO ENRÍQUEZ

El Dr. Nieto Enríquez (Col. 38.579) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona (UB) i posteriorment va accedir a una plaça MIR com a resident d’Oftalmologia a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Durant la residència va mostrar un especial interès per la Cirurgia Oculoplàstica, realitzant estades a l’Moorfields Eye Hospital i el Western Eye Hospital de Londres. Després de la superació de les dures proves per aconseguir una llicència mèdica als Estats Units, el Dr. Nieto va accedir a una plaça de fellowship en Cirurgia Oculoplàstica a la Universitat de Michigan, convertint-se, així, en un dels pocs oftalmòlegs europeus que ha realitzat un programa d’especialització de la prestigiosa American Society of Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgery (ASOPRS). El Dr. Nieto ha publicat articles com a primer autor en revistes nacionals i internacionals de reconegut prestigi i és un ponent habitual en congressos nacionals i internacionals sobre Cirurgia Oculoplàstica.

DR. SUÁREZ JÁUREGUI

El Dr. Suárez Jáuregui (Col. 41.073) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i posteriorment va accedir a una plaça MIR com a resident d’Oftalmologia a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Durant la seva formació ha superat els exàmens corresponents al “International Council of Ophthalmology” en les seves tres fases, Basic Science, Optics and Refraction i Clinical Science. Va aconseguir la suficiència investigadora, va ser membre del comitè científic de les jornades nacionals de residents durant tres anys i va participar en el 4t Curs Europeu de Glaucoma per a residents d’oftalmologia a Suïssa, entre altres activitats formatives. La seva dedicació pel glaucoma es tradueix en l’assistència i presentació de treballs científics en nombrosos cursos i congressos nacionals i internacionals, així com en la participació activa en estudis d’investigació relacionats amb el glaucoma a nivell mundial, estant acreditat pel programa Foundations of Clinical Research. Ha participat com a ponent en els cursos de doctorat de glaucoma de la Universitat Autònoma de Barcelona i és membre actiu de la Societat Catalana d’Oftalmologia i de la Societat Espanyola de Glaucoma.

DR. VELÁRDEZ DÍAZ

El Dr. Velárdez Díaz (Col. 43951) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Nacional del Nordeste, Argentina (1996) i posteriorment obtingué l’especialitat en Oftalmologia a la Universidad del Salvador de Buenos Aires (Argentina, 2002). En acabar la seva residència el Dr.Velárdez va aconseguir una plaça per realitzar un fellowship de retina i oftalmologia pediàtrica en el prestigiós Hospital Garrahan de Buenos Aires (Argentina), durant els anys 2001 i 2002. Després de desenvolupar la seva carrera laboral i acadèmica en el camp de la retina mèdica a Argentina i Costa Rica, l’any 2010 va decidir obtenir l’especialitat d’Oftalmología via MIR a l’Hospital del Parc Taulí de Sabadell (2010-2014) i un fellowship en retina mèdica i quirúrgica a l’Hospital de la Creu Roja de Barcelona (2018). Actualment és metge adjunt de la unitat de retina de l’Hospital Sant Joan de Déu – Fundació Althaia de Manresa.

ÒPTICA I OPTOMETRISTA CRISTINA FERNÁNDEZ VALLS

L’Òptica i optometrista Cristina Fernández Valls (Col. 23.625) es va graduar a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va realitzar un treball d’investigació sobre l’efecte de les pantalles retroil·luminades i els filtres de llum blava, amb la posterior publicació a la revista Óptica Pura y Aplicada i al congrés científic “IX Iberoamerican Optics Meeting and XII Latin American Meeting on Optics, Lasers, and Applications”. Va cursar el Postgrau en Optometria Clínica a l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha col·laborat fent cribatges visuals a nens en diferents esdeveniments, així com en escoles amb la Fundació IMO. Des d’aleshores ha continuat formant-se en l’àmbit clínic i especialitzant-se en Teràpies Visuals. Actualment està cursant el Màster en Optometria i Teràpia Visual a la FOOT de la UPC.

ÒPTICA I OPTOMETRISTA MERCÈ MIRÓ SANTASUSANA

L’Òptica i optometrista Mercè Miró Santasusana (Col. 23.188) es va graduar a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Posteriorment va realitzar un Màster en Atenció Optomètrica al Pacient amb Patologia Ocular a la Universitat de València (UV). Durant la seva trajectòria ha compaginat sempre el treball amb la formació continuada realitzant diversos cursos d’especialització en Adaptació de Lents de Contacte. També ha realitzat un curs d’especialització en trastorns acomodatius i binoculars amb el Centre Boston d’Optometria. Ha col·laborat en diversos cribatges visuals a nens d’educació infantil a diferents escoles.