ELS NOSTRES PROFESSIONALS

DR. BADAL LAFULLA

El Dr. Badal Lafulla (Col. 40547) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (U.A.B.) i posteriorment obtingué una plaça MIR de resident d’Oftalmologia a l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona. Durant la seva residència va col.laborar en nombrosos estudis clínics multicèntrics, en la publicació d’articles en revistes amb alt factor d’impacte i va superar les proves acreditades per l’”International Council of Ophthalmology”. El Dr.Badal es va interessar en la subespecialitat de retina i vitri, i actualment ha col.laborat en la realització de capítols de llibres d’aquesta subespecialitat, així com en l’avaluació d’articles en revistes científiques i projectes d’investigació. Destaca també la seva participació com a ponent en congressos nacionals i internacionals. La seva formació en el camp de la retina mèdica i quirúrgica va continuar a Suïssa en l’ “European School for Advanced Studies in Ophthalmology” l’any 2010 i amb l’estada al “Ocular Oncology Service at Wills Eye Hospital” a Philadelphia l’any 2011. Va assolir el títol de doctor en Medicina i Cirurgia defensant la seva tesi doctoral l’any 2016, obtinguent la màxima puntuació CUM LAUDE. En l’actualitat és membre actiu de la Societat Catalana d’Oftalmologia, de la “Sociedad Española de Retina y Vítreo” i de la “American Academy of Ophthalmology”.

DRA. CARVALHO

La Dra. Amélia de Carvalho (Col. 47089) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma
de Barcelona (UAB) i posteriorment va obtenir a una plaça MIR com a metge resident d´Oftalmologia al
Consorci Sanitari de Terrassa. Durant la seva formació com especialista en oftalmologia va col.laborar en
estudis multicèntrics i en la publicació d´artícles. Va superar les proves acreditades per l’ICO (International
Council of Ophthalmology) – Basic Science, Optics and Refraction i Clinical Science.  Des de l’any 2015 la
Dra. De Carvalho es va subespecialitzar en Oculoplastia. És autora i coautora de vàries publicacions, i va
participar en diversos cursos i congressos d’oftalmologia nacionals i internacionals. Actualment és
membre actiu de la “Societat Catalana d´Oftalmologia”.

DRA. MARTÍN GÓMEZ

La Dra. Martín Gómez (Col. 40860) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i posteriorment va obtenir a una plaça MIR com a metge resident d´Oftalmologia a l´Hospital Vall d´Hebrón de Barcelona. Durant la seva formació com especialista en oftalmologia va col.laborar activament en alguns estudis multicèntrics, en la publicació d´artícles i en la realització de cursos de doctorat com a docent, a més de superar les proves acreditades per l’”International Council of Ophthalmology”. Des de l’any 2010 la Dra. Martín es va subespecialitzar en la patologia de la còrnia i superfície ocular, així com en el camp de la cirurgia refractiva i presbícia. La seva formació en el camp del transplantament de còrnia va continuar en el NIIOS Melles Cornea Clinic de Rotterdam l’any 2014. Es autora i coautora de vàries publicacions nacionals i internacionals. Destaca també la seva participació com a ponent en congressos nacionals. En la actualitat és membre actiu de la “Societat Catalana d´Oftalmologia”, el “Grupo Español de Superficie Ocular y Córnea” i de la “American Academy of Ophthamology”

DR. SUÁREZ JÁUREGUI

El Dr. Suárez Jáuregui (Col. 41.073) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i posteriorment va accedir a una plaça MIR com a resident d’Oftalmologia a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Durant la seva formació ha superat els exàmens corresponents al “International Council of Ophthalmology” en les seves tres fases, Basic Science, Optics and Refraction i Clinical Science. Va aconseguir la suficiència investigadora, va ser membre del comitè científic de les jornades nacionals de residents durant tres anys i va participar en el 4t Curs Europeu de Glaucoma per a residents d’oftalmologia a Suïssa, entre altres activitats formatives. La seva dedicació pel glaucoma es tradueix en l’assistència i presentació de treballs científics en nombrosos cursos i congressos nacionals i internacionals, així com en la participació activa en estudis d’investigació relacionats amb el glaucoma a nivell mundial, estant acreditat pel programa Foundations of Clinical Research. Ha participat com a ponent en els cursos de doctorat de glaucoma de la Universitat Autònoma de Barcelona i és membre actiu de la Societat Catalana d’Oftalmologia i de la Societat Espanyola de Glaucoma.

DR. VELÁRDEZ DÍAZ

El Dr. Velárdez Díaz (Col. 43951) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Nacional del Nordeste, Argentina (1996) i posteriorment obtingué l’especialitat en Oftalmologia a la Universidad del Salvador de Buenos Aires (Argentina, 2002). En acabar la seva residència el Dr.Velárdez va aconseguir una plaça per realitzar un fellowship de retina i oftalmologia pediàtrica en el prestigiós Hospital Garrahan de Buenos Aires (Argentina), durant els anys 2001 i 2002. Després de desenvolupar la seva carrera laboral i acadèmica en el camp de la retina mèdica a Argentina i Costa Rica, l’any 2010 va decidir obtenir l’especialitat d’Oftalmología via MIR a l’Hospital del Parc Taulí de Sabadell (2010-2014) i un fellowship en retina mèdica i quirúrgica a l’Hospital de la Creu Roja de Barcelona (2018). Actualment és metge adjunt de la unitat de retina de l’Hospital Sant Joan de Déu – Fundació Althaia de Manresa.

ÒPTICA I OPTOMETRISTA CRISTINA FERNÁNDEZ VALLS

L’Òptica i optometrista Cristina Fernández Valls (Col. 23.625) es va graduar a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va realitzar un treball d’investigació sobre l’efecte de les pantalles retroil·luminades i els filtres de llum blava, amb la posterior publicació a la revista Óptica Pura y Aplicada i al congrés científic “IX Iberoamerican Optics Meeting and Xll Latin American Meeting on Optics, Lasers, and Applications”. Va cursar el Postgrau en Optometria Clínica a l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha col·laborat fent cibratges visuals a nens en diferents esdeveniments des de l’any 2014 fins a l’actualitat. Des d’aleshores ha continuat formant-se en l’àmbit clínic i especialitzant-se en Teràpies Visuals. Ha realitzat el Màster en Optometria i Teràpia Visual a la FOOT de la UPC. 

ÒPTICA I OPTOMETRISTA MERCÈ MIRÓ SANTASUSANA

L’Òptica i optometrista Mercè Miró Santasusana (Col. 23.188) es va graduar a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Posteriorment va realitzar un Màster en Atenció Optomètrica al Pacient amb Patologia Ocular a la Universitat de València (UV). Durant la seva trajectòria ha compaginat sempre el treball amb la formació continuada realitzant diversos cursos d’especialització en Teràpia visual per tal de diagnosticar i tractar trastorns binoculars, acomodatius, ambliopies, i problemes en el procés d’aprenentatge i lecto-escriptura, és membre associat de l’Associació Catalana d’Optometristes i Teràpia Visual. Ha col·laborat i col·labora en diversos cribatges a nens d’educació infantiI i primària a diferents escoles. També ha realitzat diversos cursos d’especialització en Adaptació Avançada de Lents de Contacte i Còrnia Irregular.